Met online marketing kun je je bedrijf of merk kenbaar maken over de hele wereld. Dit doe je door gebruik te maken van verschillende social media platformen of door het gebruik van zoekmachines. Google is een van de meest gebruikte zoekmachines. Dat wil niet zeggen dat het gebruik van andere zoekmachines geen nut heeft. Je kunt met online marketing enorm veel bereiken, waarvan het grootste doel natuurlijk meer omzet halen is. Hieronder lees je meer over het gebruik van online marketing. 

Wie doet online marketing?

Online marketing wordt vaak gegenereerd door mensen die in de online marketing branche werken. Je kunt je natuurlijk specialiseren in een van de marketing strategieën. Een online marketing bureau heeft daarom ook vaak verschillende specialisten in dienst. Je kunt je specialiseren in de volgende onderwerpen: 

  • Linkbuilding
  • SEO
  • SEA
  • Social media marketing 
  • Webdesign 
  • Content marketeer
  • E-mail marketing

Welke online marketing tool het beste bij jouw bedrijf past, hangt van je doel. Om hierachter te komen is het verstandig om met een online marketing bureau samen te werken. Online marketing Zwolle is een van die online marketing bureaus. 

Wat bereik je met welke strategie?

Om je een beeld te geven wat online marketing doet, lees je hieronder in het kort wat de strategieën zijn en waar ze goed voor zijn. 

SEO

Dit staat voor ‘Search Engine Optimisation’. In het Nederlands noem je dit ‘zoekmachine optimalisatie’ Je kunt hiermee zorgen dat je website sneller gevonden wordt op bepaalde zoekwoorden. Door middel van veel content te plaatsen op je website met bepaalde kernwoorden. Daarnaast kun je gebruik maken van linkbuilding.

Linkbuilding

Met linkbuilding zorg je ervoor dat je URL of website link op zoveel mogelijk websites genoemd wordt. Je kunt bijvoorbeeld vragen om je link op een blog van iemand te plaatsen. Daarnaast kun je externe teksten laten schrijven door content creators die de URL in de tekst plaatsen en koppelen aan een zoekwoord. 

SEA

Dit staat voor Search Engine Advertising. Oftewel adverteren op Google. Je betaalt dan voor het maken van een advertentie en per klik. De advertenties kunnen dan bovenaan op de eerste pagina komen, waardoor je sneller vindbaar bent. 

Social media marketing

Met social media marketing kun je op verschillende platformen advertenties plaatsen. Daarnaast kun je jouw merk of bedrijf kenbaar maken door een account aan te maken. Op je account laat je zien waar je bedrijf voor staat. 

E-mail marketing

Hiermee kun je e-mails uitzetten met bepaalde acties of nieuws. Mensen die zich aanmelden voor de nieuwsbrief krijgen dan alles te weten over je product, dienst of bedrijf. Op die manier spoor je klanten aan te kopen of op de website te kijken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *